הרמת חזה הינה הליך כירורגי שמאפשר להחזיר זקיפות קומה לשדיים שמסיבה כזו או אחרת נראים נפולים, מצב שפוגע גם בדימוי העצמי.
ניתוח זה מאפשר לספק מענה אפקטיבי ל-3 קבוצות
- נשים שהגיל ואיכות העור הוביל אצלן לצניחת חזה
- נשים שעברו מספר לידות אשר הותירו את החזה שלהן נפול
- נשים שהשלימו דיאטה מוצלחת אשר גרמה במקביל גם למראה שמוט של השדיים
הרמת חזה מתאימה לנשים בכל הגילאים ולבעלות חזה בכל גודל שהוא. נדרשת בריאות כללית תקינה, כך שהגוף יוכל להתאושש מההליך הכירורגי ביעילות.
הרמה והגדלת/הקטנת חזה
הרמת חזה מבוצעת במגוון רחב של נשים, הן מבחינת הגיל והן מבחינת גודל השדיים. בחלק מהמקרים מומלץ לשלב בהליך הכירורגי גם הגדלה או הקטנה של החזה. הרמת חזה עם שתל מתאימה לנשים אשר השנים/הלידות/הירידה במשקל הובילו להתרוקנות והתרופפות גם יחד של רקמות העור באזור, ועוד כדאי לזכור שהרמת החזה גורמת לו להיראות מעט קטן יותר, כך שאם מלכתחילה ממדיו היו צנועים יחסית, כדאי לשקול הגדלה. שתל אינו מתאים לכל אחת. הקטנה והרמת חזה מתאימות בעיקר במצבים שבהם כובד משקלם של השדיים גורם להם להימשך כלפי מטה, כך שרק הקטנה במקביל להרמה תבטיח שהזקיפות המחודשת תישמר לאורך זמן.
ציפיות מתוצאות הניתוח
כמו כל ניתוח פלסטי, גם לאחר הרמת החזה מושפעת שביעות הרצון לא רק מהאופן בו בוצע ההליך הכירורגי אלא גם מרמת הציפיות ההתחלתית. ליתר דיוק, קיומו של פער בין הציפיות מהניתוח לבין תוצאותיו עלול לגרום לעוגמת נפש גם אם במבט אובייקטיבי חיצוני החזה הפך מרשים יותר והניתוח הוכתר כהצלחה. המנתחת הפלסטית ד"ר טלי פרידמן תבהיר במהלך פגישת הייעוץ, מהן התוצאות הצפויות.
האם הרמת חזה עלולה לפגוע ביכולת ההנקה?
באופן עקרוני ההליך הכירורגי המתבצע לשם הרמת החזה לא פוגע בצינורות החלב, כך שיכולת ההנקה נשמרת וניתן לעבור ניתוח זה גם אם ישנן תוכניות להרות פעמים נוספות ולהעניק לתינוקות חלב אם. יחד עם זאת כדאי לקחת בחשבון שכניסה להריון, לידה והנקה עשויות להשפיע על מבנה השדיים ועל כן גם על תוצאות הניתוח. יחד עם זאת, אין דרך להבטיח בוודאות יכולת הנקה לאחר הרמת החזה – וגם זהו שיקול משמעותי בתהליך קבלת ההחלטה אם לעבור את הניתוח שמשפר במידה ניכרת את המראה החיצוני ואת הביטחון העצמי.
מידע נוסף: