מהן סיבות אפשריות לניתוח הגדלת חזה?
נשים רבות מבקשות לבצע ניתוח להגדלת חזה, כאשר הסיבות מגוונות וכוללות בין היתר:
- חוסר שביעות רצון מהגודל הקיים.
- רצון להיות נשית יותר.
- איבוד הנפח לאחר הריונות/הנקה וירידה במשקל.
- נשים עם חזה בעל מראה מרוקן או חזה שאיבד את הנפח.
- נשים שעברו ירידה משמעותית במשקל, שהובילה לחוסר פרופורציות בגודל השדיים.
- נשים הסובלות מאסימטריה התפתחותית בשדיים.
- טרנסג'נדרים המצויים בתהליכי שינוי המין.
למי מתאים ניתוח הגדלת חזה?
ניתוח הגדלת חזה מתאים לכל אישה בריאה, אשר תהליך הצמיחה הטבעי של החזה שלה הסתיים ואשר מעוניינת להגדיל את גודל ונפח החזה שלה. הניתוח יוכל להתאים לנשים אשר רוצות נפח שד ומידת חזייה גדולה יותר.
במקרים מסויימים של אסימטריה בחזה, ניתן בעזרת שתל לסדר ולעצב מחדש את החזה
על ידי הניתוח להגדלת חזה, לעיתים בשלוב עם הרמת חזה.
למי הניתוח אינו מתאים?
בכדי לעבור ניתוח הגדלת חזה, יש צורך לעמוד במספר קריטריונים חשובים, שיבטיחו תוצאות שישמרו לאורך זמן ובטיחות מרבית במהלך הניתוח. הניתוח עלול שלא להתאים למועמדות הבאות:
- נשים עם חזה גדול שלא ירוויחו מתוספת נפחית.
- נשים אשר מתכננות הריון בזמן הקרוב. למטופלות אלו מומלץ להמתין לאחר הלידה
או השלמת הלידות, למשקל גוף יציב ולתום הנקה.
- מי שהחזה שלהן טרם הגיע לסיום הצמיחה הטבעית שלו.
- כל מי שהמצב הבריאותי שלה לא מאפשר לה לעבור את ההליך הניתוחי מסיבות שונות.
מהלך הניתוח
טרם הניתוח תפגשי עם ד"ר טלי פרידמן, אשר תערוך מדידות וסמונים ותחזור אתך על נתוני הניתוח.
הניתוח מבוצע בחדר ניתוח, תחת הרדמה כללית. לפני שתרדמי, תנתן לך מנת אנטיביוטיקה דרך הוריד ע"י המרדים.
ההרדמה הנה באמצעות הזלפת חומר הרדמה דרך הוריד.
לאחר שתרדמי, ד"ר פרידמן תחתוך את העור היכן שסומן מראש, ותייצר חלל מתחת לשד עבור השתל , ולאחר מכן תבחר את השתל הטוב ביותר עבור שאיפותיך ונתוני גופך.
אחרי הכנסת השתל, ד"ר פרידמן תתפור את החתך דרכו הוכנס ותזריק חומר הרדמה לאזור הניתוח.
מישור החדרת השתל משתנה בהתאם לנתוני המטופלת, לעיתים מתחת לשריר החזה ולעיתים מעל השריר. לכל מישור ניתוח יתרונות וחסרונות וד"ר פרידמן תתאים את המישור לנתונייך.
דרגת הכאב הנלווית לניתוח גם היא אישית, וניתנת לשליטה באמצעות נוגדי כאב מקובלים. לכן, על פי רוב, המטופלת תשתחרר הביתה כבר באותו היום לאחר התאוששות בת מספר שעות ולא יהיה צורך באשפוז.
כמו כל הליך ניתוחי, הוא נחשב בטוח, ובעל שביעות רצון גבוהה, אך יש לדעת שכמו כל הליך ניתוחי, מתלווות לניתוח תופעות לוואי ואף סיכונים לסבוכים בלתי רצויים. כמו כן, כמו לכל ניתוח, קיימות מגבלות גם בניתוח זה. לכן חשוב לערוך תאום ציפיות מדוייק טרם הניתוח, ולהבין היטב מהן השלכותיו ומגבלותיו.
חשוב מאוד להקפיד על בחירה בכירורגית פלסטית בכירה ומנוסה כמו ד"ר טלי פרידמן.
שיטת הניתוח: כיצד הניתוח מתבצע?
החתך הניתוחי הנו קצר יחסית וממוקם במקום הכי נוח להסתרה, תחת השד.במהלך הניתוח ד"ר פרידמן מושיבה את מיטת הניתוח כך שתוכל לראות את החזה בזיות שונות ולהשיג את התוצאה הטובה ביותר שניתן עבורך. ד"ר פרידמן תבחר במישור הניתוח בהתאם ליחס בין גודל השתל וכמות הרקמה אשר צפויה לכסותו, ואיכותה. הכנסת המשל צריכה להתבצע בצורה מדוייקת ועדינה, על מנת לשמור על השתל שלם וסטרילי. לאחר השגת התוצאה הטובה ביותר שניתן,
ד"ר פרידמן תרדים את החתך הניתוחי ותשלים את התפירה של החתך.
לאחר התפירה בתפרים מיוחדים שנמסים מעצמם, ד"ר פרידמן תדביק את שולי החתך עם פלסטר מיוחד אשר ישאר במקומו בשבועות הבאים.
מה כוללת ההכנה לקראת ניתוח הגדלת חזה?
ההכנה לקראת ניתוח הגדלת חזה כוללת מספר שלבים עליהם חשוב להקפיד, בכדי להעלות את הסיכויים לתוצאות טובות יותר ולבטיחות הניתוח. השלבים כוללים:
- להתרחץ עם סבון חיטוי כבר כחמישה ימים לפני מועד הניתוח.
- מומלץ לרכוש משככי כאבי ואנטיביוטיקה בהתאם להוראות האחיות במרפאה טרם הניתוח.
- יש להיות בצום 8 שעות לפני הניתוח.
- להפסיק לשתות 6 שעות לפני הניתוח.
- מומלץ ליטול כדור הרגעה לפני השינה, לילה לפני הניתוח.
- חשוב לזכור להסיר את כל התכשיטים לפני ההגעה לניתוח.
- מומלצת הפסקת עישון חודש לפני הניתוח.
מהן ההנחיות לאחר הניתוח?
לאחר הניתוח להגדלת חזה, חושב להקפיד על הדברים הבאים:
- נטילת אנטיביוטיקה כ-5 ימים לאחר הניתוח (בשל השתל).
- מומלץ לעשות שימוש במשככי כאבים בימים הראשונים לאחר הניתוח וכמידת הצורך.
- ניתן להתקלח במים זורמים ובאופן מלא, 3 ימים לאחר הניתוח.
- מומלץ להישאר במנוחה לפחות שבוע לאחר הניתוח.
- להימנע מפעילות גופנית, קפיצות ומנשיאת דברים כבדים למשך חודש לפחות.
- חשוב להקפיד על לבישת חזיית ספורט ביום ובלילה, למשך תקופה של 4 עד 6 שבועות ולאחר מכן לתמוך בחזה באמצעות חזיה או גוזי 247.
- להימנע לכניסה למקורות מים שונים (ים, בריכה, ג'קוזי וכדומה) למשך לפחות חודש מיום הניתוח.
מהן תופעות הלוואי האופייניות של הניתוח?
תהליך ההחלמה מהניתוח עלול לכלול את הופעתן של מספר תופעות לוואי שונות.
בין הנפוצות שבהן מיד לאחר הניתוח ניתן למצוא:
כאבים ותחושת חוסר נוחות בימים הראשונים לאחר הניתוח. תחושת בחילה וחולשה כמספר שעות לאחר הניתוח, בדרך כלל בשל חומרי ההרדמה. כמו כן, תופעות לוואי נפוצות נוספות הן גודש בשדיים, בצקות, נפיחויות, סמנים כחולים שיספגו בשבועות הבאים, כאב שאינו סמטרי, אבדן תחושה בחלק מהשד כולל בפטמות או מאידך רגישות יתר, לרוב מסתדר אך עשוי להשאר קבוע, אי נוחות בשדיים ועוד. במידה ומיקום השתל מתחת לשריר, דרגת הכאב משמעותית בימים הראשונים לאחר הניתוח והמגבלה הפיזית, כולל מגבלה בהרמת הזרועות בשבועות הראשונים הנה ניכרת. במיקום שתלים מעל השריר דרגת הכאב ואי הנוחות הנן נמוכות, ותוך כשבוע יכולה המטופלת לחזור לנהיגה ועבודה משרדית. חזרה לספורט כעבור כחודש, בהדרגה. במיקום של שתלים מתחת לשריר, החזרה לפעילות גופנית הנה איטית יותר.
קיימות תופעות לוואי אשר ישפיעו על השד וצורתו לאורך השנים ובהן:
משום שהשתל אינו מקובע לבית החזה, הוא מזרז צניחה והדקקות של רקמת השדיים ולכן מומלץ ללבוש חזיה איכותית 247 כדי לתמוך בשד לאורך זמן. עם זאת, השד ממשיך להיות מושפע מכוח הכבידה ומשינויים נוספים בגוף לאורך השנים, ולכן צפוי להשתנות ולצנוח עם הזמן גם באופן טבעי. ככל שהשד יהיה כבד יותר, ופחות ייתמך, יצנח מהר יותר.
לכן, תמיד מוסבר למטופלות המעוניינות לעשות הגדלת חזה שתצטרכנה ניתוחים נוספים בעתיד, במגוון אינדיקציות, בין אם מדובר על החלפת שתל מבוגר או קרוע, ובין אם צורך בהרמת החזה שיצנח עם הזמן.
כאמור, השתל הנו אביזר ומתבלה. ראשית, ידוע כיום שחלקיקי סיליקון זעירים יוצאים שתל הסיליקון עם הזמן, תופעה הקרויה הזעה של השתל. זה אומר שהשד והגוף יספגו את אותם חלקיקי סיליקון לאורך הזמן. האם יש לזה משמעות בפן הרפואי? כאן קיימת מחלוקת בקרב אנשי המקצוע. ידוע שבקרב מטופלות עם שתלים מדווחות שכיחות גבוהה יותר של מחלות אוטואימוניות ואחרות, בהם פעילה יותר מערכת החיסון של הגוף, וכאן עולה השאלה האם מדובר בתגובה של מערכת החיסון עקב חשיפת הגוף לסיליקון. מטופלות לפני הגדלת חזה מקבלות מידע זה וטרם הניתוח.
בשל תופעה זו, קיימת המלצה כיום לשקול החלפה של השתל בניתוח נוסף, כאשר גילו עולה מעל עשור. עם זאת, ברור שבכל ניתוח קיימים סכונים לסבוכים והשלכות נוספות ולכן ההחלטה על מועד ניתוח ההחלפה הנה מותאמת אישית ומושפעת מפרמטרים רבים.
המטופלת מודרכת לאחר הניתוח לעשות מעקב שנתי אחר השתלים בקופת החולים
באמצעות בדיקות הדמייה ובדיקת כירורגית לפי צורך.
מה היא הקופסית?
נושא המדובר רבות זה עניין הקופסית. ראשית יש להבין שמדובר ברקמת צלקת אשר נוצרת באופן טבעי ורצוי סביב השתל, כפי שכל פציעה בגוף מחלימה עי צלקת. זוהי תגובה של הגוף לניתוח בדיוק כפי שחתך עורי מחלים במקומות אחרים. יש מטופלות שיצירת הקופסית שלהן לא תהיה תקינה ואז ייגרם מצב של התקשות ועיבוי שלה, הקרוי התכווצות קופסיתית. מצב זה עשוי לגרום לתחושת משיכה ואי נוחות באזור ולעיתים אף להוביל את המטופלת להחלטה להסיר את השתלים. לרוב לא יהיה גורם ספציפי שיסביר מדוע שד אחד יפתח קופסית מעובה ואחר כן, אך ידוע שזוהי נטיה של הגוף כתגובה לשתל מסוג מסויים או לכל שתל שיוכנס. לעיתים החלפת השתל לסוג אחר תטפל בבעיה זו ולעיתים לא והקופסית תחזור.
השפעת גודל השתל על השדיים
ידוע שככל שהשתל המוכנס הנו גדול יותר, הוא כבד יותר, ויזרז הווצרות תופעות לואי וסבוכים בשל משקלו. לכן, תבוצענה מדידות של נתוני הרקמה של המטופלת יחד עם התאמת השתלים וגודל השתלים המומלץ יוסבר למטופלת ע"י ד"ר פרידמן.
סיבוכים של ניתוח הגדלת חזה
ניתוח הגדלת חזה הנו ניתוח בטוח ולרוב די פשוט עם החלמה מהירה, אולם יש להבין שהחלטה על ניתוח זה, מחייבת בהכרח הבנה שבעתיד יהיה צורך בניתוחים נוספים של השדיים. סבוך רפואי הנו בעיה רפואית לא רצויה ולא צפוי אשר מעריכה את ההחלמה מהניתוח. שעור הסבוכים בניתוח זה הנו נמוך אך סבוכים קיימים. פרטים על שכיחות ומהות הסבוכים האפשריים מפורטים בטפסי ההסכמה מדעת המצורפים ויוסברו ע"י ד"ר פרידמן בעת המפגש במרפאה.
הנה כמה טיפים שימושיים לתקופת ההחלמה:
- אל תחששי להשתמש במשככי כאבים בשבוע הראשון, הכיני לך מבעוד מועד כמה סוגים מומלצים.
- לאחר 3 ימים ניתן כבר להרטיב את החזה מדי יום תחת מים זורמים.
- לבשי בגדים רפויים, נוחים וכאלה שיתנו לגוף מרחב נשימה.
- הקפידי על הליכה מרובה בבית.
- חשוב להקפיד על תזונה בריאה תמיד, במיוחד בתקופת ההחלמה בה הגוף זקוק לזה.
- חשוב להקפיד על לבישה של חזיית ספורט גם ביום וגם בלילה בשינה. בחרי בחזייה איכותית מחומרים רכים ומבד נושם, בעלת כתפיות רחבות ותמיכה נוחה.
- מומלצת הפסקת עישון כחודש טרם הניתוח וכחודש אחריו, ובכלל.
איך לבחור מנתח/ת פלסטי/ת לניתוח הגדלת חזה?
כמו בכל ניתוח פלסטי אחר, בחירת הרופא או הרופאה המנתחת, הוא כנראה השלב החשוב ביותר בתהליך. שלב זה יכול לקבוע דברים רבים ובעיקר להשפיע על האיכות, הבטיחות ועל תוצאות הניתוח.
על ההחלטה בבחירת המנתחת לניתוח הגדלת חזה, להתבסס מספר דברים חשובים, למשל:
- בחירת רופאה מנתחת מוסמכת ומקצועית, לה ניסיון רב ומוכח בכירורגיה פלסטית ובניתוחים השונים.
- חובה לוודא שהמנתח הינו כירורג פלסטי מוסמך.
- ניתן לקרוא המלצות של מטופלי עבר באתר של המנתחת המיועדת
- לוודא שסוג השתלים בו משתמשת המנתחת הינו איכותי.
- הגיעו לפגישת ייעוץ מקדימה ובחנו את הכימיה ביניכם פנים מול פנים.
מה כוללת פגישת הייעוץ לפני הניתוח, במרפאה של ד"ר טלי פרידמן?
פגישת הייעוץ שמתקיימת לפני הניתוח, הינה חשובה מסיבות רבות. במהלך הפגישה, תוכלי לקבל את כל ההסברים הרלוונטיים, לשאול את כל השאלות שמסקרנות אתך, להעלות חששות ולתאם ציפיות.
כמו כן, בפגישת הייעוץ עם ד"ר טלי פרידמן, תבדוק ד"ר פרידמן האם קיימת התאמה לניתוח. במהלך הפגישה, תוכלי לבחור ולהחליט יחד עם ד"ר פרידמן, על סוג השתל, על הגודל הרצוי, על התוצאות האפשריות, להבין את תופעות הלואי והסיבוכים ולהגיע הכי מוכנה שרק אפשר לקראת הניתוח שבפתח.